SE*Pelumi's Snow White

w 62 - Vit grönögd

(fel ögonfärg på stamtavlan)

Kastrat

 

Född: 2015-11-20

Länk till Stamtavla

Tester:

HCM-skanning:

 

 

 

DNA:

HD:

U.A. 2017-01-13

U.A. 2018-03-20

U.A. 2019-01-31

 

Fri - AnimalsDNA

1/1

Om Snow

Snow är en jättemysig tjej som hälsar på alla besökare, ofta redan i dörren.

 

Hon vill gärna ligga på ställen där hon har uppsikt över hela lägenheten, men det betyder för det inte att det är en hög placering. I min förra lägenhet spenderade hon den mesta tiden på hallmattan eller i soffan snarare än på ett högt klösträd.

 

Hon har ökat på goset, men oftast bara om man ligger på soffan. Tidigare var det någon gång per vecka men nu är det varje dag som hon kommer för att stå & trampa på magen min när jag ligger på rygg & ser serier. Det är hennes initiativ till gos så gärna ska det klappas tillbaka massor.
Det spelar ingen roll om hon sover när man lockar på henne så kommer hon direkt för att stångas & gosa, så om någon vill skulle hon nog kunna gosa hela dagarna!

Däremot tycker hon det är lite för varmt att ligga i knät eller ligga på en någon längre stund så hon ligger hellre precis bredvid, gärna med en utsträckt tass för att bokstavligen "hålla" fysisk kontakt.

 

Här har hon varit bossen på det omärkbara sättet. Om några andra bråkat så har hon bara gått dit & stirrat på de så har de andra slutat.

Efter kastreringen har hon inte orkat bry sig lika mycket om att motverka bråk utan orsakar faktiskt en del tjafs själv. Vet inte om det egentligen är klantiga lekinviter när hon daskar till andra för hon ser helt obrydd ut. En del verkar vara personligt groll mot just Pollan för det är mest med henne det sker.

 

Hon tycker verkligen inte om livliga unga katter, först nu när de är 6 & 10mån har hon slutat morra & ha sig. Händer någon enstaka gång fortfarande om de stör henne när hon sover.

Men hon vill verkligen ha någon att sova med & tvätta för även när hon tyckte illa om de när de var yngre så skulle hon tvätta de (bara för att bli sur när de hellre ville leka).

 

Sen hennes bästis flyttade för många år sen & hon själv blev "vuxen" så är det väldigt sällan som hon leker. Hon kan dra nåt race nån gång & också brottas om hon får invit.
Men hon har märkt att det inte är så många som vill leka med henne för att hon bits för hårt så hon har som slutat. Visar inte heller mycket intresse för leksaker.

 

Hon är väl ganska likgiltig gällande hunden, så en lugn hund i hemmet kan ev. funka.

Barn som inte skriker en massa har hon kommit på vill klappa henne så de söker hon kontakt med.

 

.~*~.

 

Man bör vara medveten om att hon lossar päls året om, mörka klöspelare eller kläder är inte att rekommendera!

Är lite osäker på om det var pga punk-rakningen ifjol eller om kastreringen ändrade pälskvaliteten men hon har fått tovor på våren. Hon har punk-rakats 2 vårar nu för att hon, på vad som kändes som någon vecka, fick tovor i alla "armhålor".

Min nya lgh är alldeles för varm på sommaren också så jag valde rakning istället för att försöka reda ut tovorna. Kan behöva borstas regelbundet om man inte vill raka, hon är väl varken jätteförtjust i borstning, rakning eller att vara rakad.

Det rekommenderas inte att raka/klippa bara tovorna för det blir bara nya tovor sen när pälsen växer ut så då får man hålla på & klippa hela tiden.

 

.~*~.

 

Att flytta hemifrån vid 12v var tydligen för tidigt för henne för hon började snutta på tyg när hon kom till mig, det slutade hon med kort efter & har inte gjort igen.

Däremot var det som att något av beteendeproblemen återkom efter kastreringen, har kommit på henne flera gånger med att slicka på nedkissat sågspån!

Så ni bör inte använda träpellets/PeeWee i kattlådorna.

Försökt fråga andra om det men inte fått svar på vad det kan bero på, märkte faktiskt att an kattunge som bodde kvar länge gjorde detsamma några gånger efter han blev kastrerad så hon är inte ensam i alla fall.

Det är också en bra idé att gömma undan plastpåsar, hon gillar att tugga på plast. Har perforerat några fodersäckar & soppåsar så vilken typ av plast kan variera, kablar verkar däremot inte vara av intresse.

 

Ett annat av hennes ungdomsproblem har följt med henne hela livet - om maten tar slut i skålen & hon hinner "kolla" efter mat flera gånger så hetsäter hon sen tills hon spyr... varje gång!

Lösningen är enkel, låt aldrig skålen bli tom & om den blir det så lägg bara dit lite så att hon inte kan äta för mycket som sen kommer upp direkt.

Det verkar inte vara något fysiskt fel på henne men jag har funderat på om hon ev. kan ha en magmun som sluter lite dåligt eller känslig strupe för det kan hända att hon spyr även när hon ätit mindre mängd (även blötmat)... direkt i skålen. Lite som att hon sätter i halsen, men hon tuggar sällan också. Om man avbryter henne när hon börjar hulka medan hon äter så kommer det inte upp.

 

Trots det tillfälliga hetsätandet så är hon inget matvrak utan äter (än så länge) inte mer än hon behöver när hon har fri tillgång. Äter mest torrfoder men tycker om blötmat & ibland också MUSH.

 

Pga att hon lossar så mycket päls som hon gör så spyr hon också några gånger i några dagar innan hårbollen kommer upp såklart. Då är det inte alltid bara osmält mat som kommer upp utan varierande.

 

.~*~.

 

Hon var tänkt till avel så är hälsotestad för väldigt mycket, hon pensionerades inte pga att det var fel på något test utan för att det blev kejsarsnitt.

 

Den enda sjukdom hon haft är en bruten klo.

 

Tog tandsten på henne hösten -21 pga att jag tyckte hon var lite röd i tandköttet men de tyckte att hon såg fin ut i munnen & att det inte fanns mycket att ta.

Är inte van tandborstning.
Hon låta väldigt illa vid både kloklippning & borstning, men har aldrig mer än markerat att hon inte vill. Oftast ligger hon still om man säger åt henne att vänta.

Vid borstning tycker hon att svansen & "byxorna" är värst.
Sköter sig ibland vid dusch.