S*Amelon's Polgara
S*Amelon's Polgara
"Pollan"

ns - Svartsmoke

Kastrat

 

Född: 2014-12-24

Länk till Stamtavla

Tester:

HCM-skanning:

 

 

 

 

DNA:

HD:

Patella:

U.A. 2017-01-13

U.A. 2018-03-20

U.A. 2020-02-05

U.A. 2021-02-28

 

Fri - AnimalsDNA

1/N

Okej

Om Polgara/Pollan/Polly-Pocket

Polgara är en extremt gosig tjej!

Det enda som hindrar henne från att hälsa på främmande först är om någon annan katt hinner dit före, då vill hon inte trängas. Men som färgen antyder är hon svartsjuk & tävlar om uppmärksamheten.

Hon har hela livet verkat tycka bättre om killar som hälsat på.

Hon skulle gärna gosa hela dagarna & sova på dig i sängen.

Har också ärvt egenheten att dregla när hon spinner från sin mamma.

 

När hon var yngre var hon axelkatt & hopplös på att skrämma folk när de knytte skorna för att hon hoppade upp på ryggen deras!
Senaste åren har det varit mindre av det bl.a. pga kroppshyddan.

 

Hon hade ingen lekkompis när hon var liten så hon tydde sig väldigt mycket till hunden men hon har inte riktigt gillat någon annan hund som hälsat på. Så vet inte om hon skulle gilla annan lugn hund.

 

Egentligen är hon en lekfull tjej, brukar dra race i lägenheten & som liten var hon extremt lekfull!
Men hon gillar inte att brottas vilket lett till att hennes race ofta slutat i spott & fräs från hennes sida för att någon sprungit efter & tagit det som en invit. Det har lett till att hennes race hänt mindre & mindre.

Hon behöver få bo själv där hon kan leka fritt utan någon som stör.

 

Kanske är det delvis pga att hon rör sig så mycket mindre som hon blivit överviktig.

Det började egentligen med Elenien-kullen, redan innan ungarna var 8v så hade hon lagt på sig massor... hon verkade inte förstå att hon inte längre behövde föda 5 ungar för att de börjat äta fast föda!

Hon gick ner i vikt igen efter ett halvår men sen blev det samma sak med Glastron-kullen & efter kastreringen fortsatte hon bara öka i vikt.

Hon har gått på bantningsfoder i två månader men började inte minska i vikt förrän jag strikt började väga maten. Det känns att hon minskat & syns på vågen, men inte speciellt mycket på omfånget.
Nu ger jag henne halva dagsmängden när jag lägger mig & några mindre portioner under dagen. Pga fler katter & hunden har jag inte möjlighet att ha en aktivitetsskål eller boll till henne som annars brukar vara effektivt.
 

Hon ratar MUSH helt. Först när bantningen började kunde hon nedsätta sig till att äta blötmat, har funderat på att se om det går att vänja över henne till bara det men har inte återupptagit projektet att ge alla katterna blötmat.

 

Hon har skött bantningen jätteduktigt utan skrik, men man får stå ut med att bli utstirrad & att hon sitter vid automaten & väntar när hon tycker att det vara för längesen hon fick mat!

Tyvärr har jag inte fler bilder eftersom min hårddisk gått sönder.

De ansvar ni tar på er om hon flyttar till er:

  • Fortsätta minska & hålla koll på hennes vikt så att hon inte blir sjuk pga långvarig övervikt

  • Inte skaffa en till katt under hennes livstid så att hon slipper må dåligt igen

  • HCM-skanna henne en gång till (på min bekostnad) när hon är ungefär 10 år gammal, för hennes barn, barnbarn & barnbarnsbarns skull

Allergiker:

Eftersom hon ska vara ensam katt kan jag tänka mig att låta i alla fall en allergiker testa att ha henne på prov.

 

Det kräver öppenhet & ärlighet från er sida, om det inte funkar ska hon tillbaka till mig.

Dessutom ska de "tester" som går att göra med besök & örngott göras innan provperiod. Eftersom hon kommer badas innan hon flyttar så behöver provperioden vara minst en månad för att se om besvären ökar.

Tänk på att jag har både hund & andra katter så om du har kraftiga besvär kommer du nog inte klara testet med att besöka ens.

 

Som sagt är Devon Rex inte "allergivänliga" men beroende på vad det är man är allergisk mot kan det funka. Däremot inte med astma.

 

Om man verkligen vill ha katt som allergiker kan man få ändra på saker hemma för att minska påfrestningen på kroppen, många genomlider bara symptomen eller tar antihistamin dagligen för att de så gärna vill ha djur.

 

Pälsdjursallergi är en av få allergier man kan "vänja" sig vid om man har lindrigare besvär, men det tar flera veckor för besvären att minska. Om man åker på semester, har annan allergi eller blir sjuk så återkommer ofta besvären med full styrka så att man får börja om med immuniceringen igen.

Polgara är mamma till:

Draklanskrönika-kullen

Elenien-kullen