Planer / Väntade Kullar

Väntade Kullar 2024

Eftersom Arutha tyvärr fick somna in så blir det ett till försök mellan Bruno (aka Nelson) & Tonks snart.

Förväntade färger:

Hanar

&

Honor

Helvita, brun- eller blåtonkanesmaskade.

Ev. smoke.

Planer 2024-2025

Planerna för 2024-2025 är väldigt osäkra.

 

Jag har fortsatt kvar mina funderingar på att ev. söka tillstånd för fler kullar under 2024 men om det inte blir att jag gör det så är Sephrenias & Tonks kullar de enda jag kommer få under 2024.

 

 

Nu är Hälge nyligt kemiskt kastrerad & söker fodervärd igen. Han slutade ganska omgående att markera revir men chippet har inte full effekt än eftersom hullingarna är kvar.

Hälge är den som kommer styra planerna framöver eftersom han behöver para igen när chippet går ur, MEN chippet kan sitta i så lite som 6 månader & så länge som över 2 år... så därför blir planerna osäkra.

Hans nästa parning är i alla fall tänkt med Aelin, men chippet avgör om & när.


Nästa tanke är att para Elentiya & Nimbus om inte Hälge börjar strila igen (om han bor utan flickor kanske han inte gör det) för annars kanske jag direkt behöver ta en tredje kull på honom så att han får bli kastrat istället.

 

Jag planerar att sätta i kastreringschip även på Sephrenia, eftersom de yngre tjejerna står först i kö för parning, så då återstår det att se hur länge det chippet sitter i. På honor sitter det oftast i i 2 år så nästa kull på henne kommer att dröja.

 

Planer kan alltid ändras (som vanligt).