Imperiets Dotter-kullen

Feliformias Ted

S*Amelon's Kitiara

Födda 2023-06-19

Mamma testad för HCM (regelbundet), HD 1/2, Patella + DNA typ allt.

Pappa testad för HCM, HD fri, DNA fri.

S*Amelon's Mirana - Hona - Såld

Svartsmoke, rakhårig - XSH ns

 

S*Amelon's Kamlio - Hona - Ängel

Svartsmoke, rakhårig - XSH ns

 

S*Amelon's Nacoya - Hona - Stannar

Svartsmoke, lockig - DRX ns

 

S*Amelon's Isashani - Hona - Tillgänglig

Svartsmoke, rakhårig - XSH ns

Isashani har nu vairt leveransklar länge, hon är kastrerad.

Eftersom min mobil inte tar kort när motivet rör sig blir det sälllan nya bilder. Tror verkligen inte att den kommer samarbeta bra med kolsvarta ungar heller...

 

S*Amelon's Isashani

Är en rakhårig liten tjej. Störst i kullen & den som matvägrade i 2v efter att de andra börjat äta fast föda menefter det åt mest.

Hon var den i kullen som gjorde minst väsen av sig, inte för att hon inte var lika busig eller inte pratade men de andra tog mycket mer plats.
Det var en utmaning att få henne att spinna (de andra spann ofta som små) tills hon kastrerades & fick på sig en body. Då upptäckte hon ganska snabbt att det var väldigt skönt att bli kliad under bodyn, så till den grad att hon tvättade tillbaka!
Hon gillar fortfarande att mysa & även bli kliat med naglarna, men det verkar inte som att hon gjort kopplingen mellan att om man kommer & frågar om gos så får man det också...

Lockar man på henne så kommer hon & verkar bli lika fövånad varje gång över hur mysigt det är!

Hon skulle må bäst av att ha en kattkompis i sitt nya hem, lite för att få tryggheten i att någon annan bekräftar att saker är ofarliga. Hon kommer på det förr eller senare men det tar mycket kortare tid om en mer självsäker katt direkt går fram & utforskar eller då inte reagerar på höga ljud.

 

Eftersom hon ofta både leker & sover själv så kan hon ev. klara sig som ensam katt till en början om man är hemma mycket. Men hon skulle nog ganska snart tycka att det var jobbigt att vara ensam.


Hunden är inte så speciellt intressant så hon skulle nog inte få nog med socialt umgänge från bara en hundkompis. Hon tyckte också att mammas lilla hund var väldigt skrämmande när vi hälsade på där & hon varit hit så hon kanske skulle trivas bättre utan hund.

 

Är den mer försiktiga tjejen i kullen som ofta behövt att syskonen visat att nya saker är okej innan hon själv törs kolla närmare på de. Men att titta på TV på avstånd verkar hon tycka är spännande & det kom aldrig syskonen på.

Hon tyckte inte att småbarn var skrämmande eller så (låg kvar när de kom fram & klappade) men var inte heller jätteintresserad.
 

Hon lyssnar till sitt namn & även på flera olika ord/ljud för nej.
Hon lyssnar även på bara "Isa" även om jag sällan använt det eftersom det är lite för nära min halvdöva hunds namn - Risa.

S*Amelon's Mirana

S*Amelon's Kamlio

S*Amelon's Nacoya

Bilder på flera

Är du intresserad av en kattunge?
Titta på fliken "Info".