S*Amelon's Sonen

Blåsmoke

Kastrat

Född: 2021-08-10

Länk till Stamtavla


Han bor nu utanför Piteå med en Abesinnier-kompis.

Om Sonen

Sonen har alltid varit lite speciell.

Eftersom han inte haft syskon som hjälpt honom lära sig saker så har han gjort allt lite senare.
Han klättrade aldrig ur bolådan själv, även när kanten blev lägre så tog det ett dygn innan han ville utforska sin lilla inhägnad i sovrummet.


Han hade också en del problem att förstå vad kattlådan skulle användas till & valde ett eget ställe när han fick en inhägnad i vardagsrummet. Han blev väldigt arg på mig när jag blockerade för det stället & ställde en kattlåda ivägen!

När jag några veckor senare började flytta på lådan så gick han inte till de vuxnas lådor med pellets inne på toa, som förra kullen, utan valde istället den med kristallsand i vardagsrummet som stått oanvänd sen de var små.

Efter att jag visat honom de vuxnas lådor så har han börjat gå mer på de.

Han har inte haft problem med lådan sen dess.


Först när vi kom hem från vaccinering så bestämde han sig för att han var en stor pojke & hoppade ut ur inhägnaden, helt utan tidigare försök.


Ända sen han började äta fast föda har han tagit en paus i ätandet & kommit till mig som för att tacka för maten. Han har sen gått för att äta klart & kommit & "tackat" mig igen med lite gos eller tvättande.

Sen han började äta torrfoder hände det mest han fick blötmat.

Han delar sen några veckor tillbaka på 3 bollar MUSH morgon & kväll, men ofta får de andra katterna bara en boll att dela på.
Han verkar inte vara så jätteförtjust i torrfoder, men äter det.


Han tycker forrtfarande det är mycket roligare att leka & han är väldigt lekfull!

Han har så mycket energi att jag börjat fundera om jag haft någon på hans nivå tidigare, men det kan också bero på att de andra här hemma inte vill leka med honom.

Han har under december visat tydliga tecken på understimulans så han MÅSTE ha en lekful kompis i sitt nya hem för att han inte ska bli understimulerad & driva alla från vettet... som han började göra med mig & tjejerna.

En fördel skulle ju vara om det fanns flera lekfulla kompisar.

 

Det är för det ingen brist på "mys" i killen!
Ibland börjar han spinna högt bara jag tittar på honom.

Om jag säger hans namn (& han inte orkar resa sig & komma som han brukar) så börjar han spinna, detsamma om jag bara petar på honom med ett finger.

Men OM det händer grejer runtikring när man myser med honom så har han på en millisekund full fokus på alla rörelser eller ljud det må vara & springer ofta för att kolla.

 

Han är uppväxt med liten hund men det garanterar ju inte att det funkar med andra, hon är väldigt lugn.

 

När han fick träffa en tjej på 3 år så tyckte han som att hon var lite hemsk. Han var väldigt snäll & sa inte ifrån när hon lyfte & bar honom, men han verkar inte helt vilja låta händer vara ifred utan kan plötsligt anse att det är en leksak & bita till.

Så det känns inte som att han lämpar sig till att bo i en familj med yngre barn.